ua en ru

У Харківській області від грипу померло 5 людей

У Харківській області від грипу померло 5 людей Фото: у Харківській області від грипу померло 5 людей

У 25 жителів Харківської області діагностували "свинячий грип"

В Харківській області від грипу померли п'ятеро людей. Чоловіки у віці від 41 до 48 років померли в лікарнях від пневмонії - ускладнення, викликаного вірусом, повідомляє місцеве видання "Городской Дозор".

Як повідомляється, перший смертельний випадок зафіксували 24 грудня 2015 року - в лікарні помер мешканець Московського району Харкова.
Наголошується, що вірус уже забрав життя п'ятьох чоловіків - трьох харків'ян і по одному жителю Сахновщинського та Великобурлуцького районів Харківської області.

"Всі чоловіки звернулися в лікарню надто пізно - на п'ятий-дев'ятий день після виникнення перших симптомів, коли вже виникли ускладнення. Один з пацієнтів три дні поспіль викликав бригаду екстреної медичної допомоги. Виїжджали наші працівники, бачили, що йдуть ускладнення, але він категорично відмовлявся від госпіталізації", - розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

Як повідомляється, протягом першого тижня поточного року в лікарні регіону з грипоподібними захворюваннями звернулися 14 тисяч осіб, на поточному тижні - 3,5 тисячі. 1 248 пацієнтів госпіталізували і діагноз "грип" підтвердився у 45 осіб. У 25 жителів регіону діагностували "свинячий грип".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві від грипу померло уже 12 людей.