ua en ru

В Харківській області чиновника завербували російські спецслужби

В Харківській області чиновника завербували російські спецслужби Фото: Віктор Кононенко (УНІАН)

В результаті, чиновник створив організації для учасників АТО і збирав інформацію про них

Служба безпеки України (СБУ) виявила голову однієї з РДА у Харківській області, якого завербували спецслужби Федеральної служби безпеки Російської Федерації (РФ). Про це на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні повідомив замглави СБУ Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він повідомив, що голова РДА, перебуваючи в Криму, попав в поле зору ФСБ, і був ними завербований.

"Зустрічі з кураторами здійснювались, як в РФ, так і на території інших країн. Ним використовувались опосередковані канали зв'язку", - розказав він.

За його словами, чиновник створив організації для учасників АТО і збирав інформацію про них в такий спосіб.

"Нами зафіксовано, що за його ініціативи були створені організації для учасників АТО, які займались здирництвом і збором інформації замість допомоги. Таким чином, були зібрані прізвища та імена всіх учасників АТО і передані до спецслужб РФ" , - розказав він.

Він зазначив, що було задокументовано факт наявності у даного чиновника подвійного громадянства.

"Чиновнику повідомлено про підозру за статтею 111. Планується оголошення його в розшук, так як, очевидно, він переховується на територіі РФ", - резюмував Кононенко.

Нагадаємо, у Запорізькій області співробітники Служби безпеки України блокували спроби спецслужб Російської Федерації дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні угруповання, які підконтрольні російським "злодіям в законі".

Також РБК-Україна писало, що Росія використовує майданчик ОБСЄ для проведення "гібридної війни".