ua en ru

У Харківській обл. СБУ перекрила канал нелегальної міграції

У Харківській обл. СБУ перекрила канал нелегальної міграції Фото: Харків

Спільники переводили нелегалів через кордон в обхід пропускних пунктів на межі Харківської та Сумської областей

У Харківській області Служба безпеки України (СБУ) викрила та ліквідувала канал незаконного переправлення іноземних громадян через державний кордон України. Затримано групу зловмисників, які організували та забезпечували функціонування каналу нелегальної міграції, повідомляє прес-служба СБУ.

"Організатор - громадянка України в'єтнамського походження, підшукувала потенційних нелегалів серед громадян азіатських країн, які хотіли потрапити як в Україну, так і на територію Росії. Крім того, зловмисниця обіцяла їм працевлаштування, зокрема у підпільних цехах з виробництва одягу, взуття. Переправлення через кордон коштувало нелегалу тисячу доларів США", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що спільники переводили нелегалів через кордон в обхід пропускних пунктів на межі Харківської та Сумської областей.

Під час спроби незаконно переправити з Росії шість нелегальних мігрантів з В'єтнаму співробітникам СБУ вдалося затримали організатора каналу та одного з членів злочинної групи. Наразі СБУ здійснює перевірку законності отримання українського громадянства організатором каналу нелегальної міграції.

В свою чергу, органи Державної міграційної служби України склали адміністративні протоколи на нелегалів, наразі вирішується питання щодо їх примусового повернення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДПСУ з початку року викрила 28 каналів незаконної міграції та торгівлі людьми.