ua en ru

ДПСУ з початку року викрила 28 каналів незаконної міграції та торгівлі людьми

ДПСУ з початку року викрила 28 каналів незаконної міграції та торгівлі людьми Фото: держкордон

В одному з випадків українців примусово вивозили для залучення до жебрацтва на території РФ

Підрозділи Державної прикордонної служби України (ДПСУ) викрили 28 каналів незаконної міграції та торгівлі людьми. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, було викрито діяльність 23 каналів незаконної міграції та встановлено причетність до протиправної діяльності 68 осіб.

В результаті скоординованих заходів затримано організаторів протиправної діяльності, з них 12 громадян України та 3 Сирії, які безпосередньо формували та здійснювали доставку груп мігрантів на Закарпаття для подальшого їх переправлення до країн Євросоюзу .

рім того затримано 6 громадян України та 2 громадян Польщі за організацію 5 каналів торгівлі людьми у Житомирській, Київській, Волинській та Херсонській областях, зазначають у прес-службі.

Так затриманих в Житомирській області підозрюють у переправлення українців до Туреччини з метою трансплантації їх органів. У Київській та Волинській областях зловмисники вербували українських жінок для переправлення за кордон з метою подальшої експлуатації у сфері секс-індустрії. А в Херсонській області упереджено примусове вивезення українських дітей та інвалідів для їх залучення до жебрацтва на території РФ та в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" затримано громадянина по підозрі у торгівлі людьми.