ua en ru

Харківська облрада ухвалила обласний бюджет на 2011 р

В ході вчорашнього пленарного засідання III сесії Харківської обласної ради було ухвалено проект обласного бюджету на 2011 р. "За" проголосувало 107 депутатів. Протягом найближчих кількох днів повинні бути затверджені бюджети районів та міст Харківської обл., повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації (ХОДА).
Як повідомила перший заступник начальника Головного фінансового управління ХОДА Галина Пронькіна, всі капітальні витрати і витрати на фінансування основних програм будуть винесені на обговорення пізніше.

Доходи обласного бюджету на 2011 р. складуть 3,704 млрд грн, видаткова частина бюджету дорівнює прибутковій. Рівень інфляції, закладений до бюджету, складає 8,9%, подорожчання енергоносіїв передбачається в розмірі 10,49%. Дотація з державного бюджету в 2011 р. складе 390 млн грн, що майже в 2 рази менше, ніж у поточному році.

На охорону здоров'я в 2011 р. планується витратити 654 млн грн, 554 млн - на пільги і субсидії, які планується нарахувати 450 тис. громадян. 100 млн грн планується витратити на соціальний захист, 75 млн грн - на культуру, 27 млн грн - на розвиток спорту. Також у бюджеті закладено поетапне підвищення мінімальної заробітної плати і повністю враховані витрати на оплату енергоносіїв і всі захищені статті.

"Показники обласного бюджету на 2011 р. дуже складні - як дохідна, так і видаткова частина. Тому, приймаючи такий бюджет, обласна адміністрація підготує заходи щодо наповнення доходної частини, а також проведення оптимізації видатків з жорстким контролем щодо цільового використання бюджетних коштів", - сказала Г.Пронькіна.

Також вона зазначила, що в державному бюджеті України на 2011 р. є нерозподілені кошти на соціально-економічний розвиток у розмірі 1,15 млрд грн, тому бюджет буде переглянутий за результатами першого кварталу та першого півріччя 2011 р.