ua en ru

Харківська міськрада поклала провину за вчорашні заворушення на учасників Євромайдану

Харківська міська рада поклала провину за безлади в центрі міста 22 червня на учасників Євромайдану.

Харківська міська рада поклала провину за безлади в центрі міста 22 червня на учасників Євромайдану. Про це йдеться в заяві Харківської міської ради з приводу цих подій, поширеній сьогодні його прес-службою.

"22 червня від Дзеркального струменя відбулася хода, а пізніше - мітинг представників Комуністичної партії біля пам'ятника Леніну на площі Свободи. Раніше Харківська міська рада звернулася до суду з проханням про заборону даної ходи, і цей позов судом не був задоволений. Учасникам ходи і мітингу дане рішення суду було озвучено, але вони проігнорували заборону і все ж провели свою акцію. Зазначимо, в рамках своїх повноважень Харківська міська рада зробила все для того, щоб в місті не активізувалося політичне протистояння. А за виконання постанови суду відповідають судові виконавці та правоохоронні органи, які не змогли в повній мірі забезпечити його виконання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в заяві наголошується, що під час зборів представників Євромайдану його керівництво не зуміло стримати представників радикальних організацій, що брали участь у заході.

"Вони пішли до пам'ятника Леніну з метою розігнати мітинг комуністів. Щоб не допустити бійки між політичними опонентами, міліція перешкодила появі учасників зборів Євромайдану на площі Свободи, біля пам'ятника Леніну. Але вони не прислухалися до закликів правоохоронців зупинитися. Харківська міська рада заявляє, що відповідальність за вчорашні події біля пам'ятника Леніну цілком і повністю лежить на представниках Євромайдану і радикальних організацій-учасниць цього зібрання", - йдеться в повідомленні.

На думку харківської міськради, звинувачувати в події міська влада "можуть тільки прихильники ескалації громадянського та політичного конфлікту, які бажають звалити свою провину на інших".

"Судячи з того, що звинувачення в розхитуванні ситуації в мирному Харкові звучать від ЗМІ, так або інакше пов'язаних з одним із колишніх керівників області, - можна припустити, що саме він зацікавлений в тому, щоб дестабілізувати ситуацію в Харкові, а відповідальність за це - перекласти на інших. Ми вважаємо, що вчорашню сутичку біля пам'ятника Леніну навмисне використовують для підриву в суспільстві авторитету міської влади... На сьогодні найважливіше - забезпечити єдність влади всіх рівнів для того, щоб зберегти в Харкові і області та повернути мирне небо всій країні. На жаль, такого бажання - працювати в одній команді на благо єдиної України - ми не бачимо з боку окремих керівників міністерств та обласних адміністрацій", - наголошується в повідомленні.