ua en ru

Харківські "беркутівці" не являються до суду у справах Евромайдану, - адвокат

Харківські "беркутівці" не являються до суду у справах Евромайдану, - адвокат Фото: Беркут (УНІАН)

Обвинувачені у справах про вбивства "беркутівці" не являються на суди

Обвинувачені у справах про вбивства і побиття у Кріпосному провулку під час Евромайдану харківські "беркутівці" не з'явилися на засідання суду. Про це повідомила у своєму Facebook адвокат активістів Евромайдана Євгенія Закревська.

"Сьогодні на засіданні по справі харківських беркутівців (Гончаренко, Бєлов, Рияко, Костюк по епізоду вбивства і побиття на Кріпосному 18.02.2014, а також про напад на журналістів Громадського в Пісочині в січні 2015 року) не з'явилися обвинувачені. Ніхто", - написала вона.

Крім того, адвокат повідомила, що засідання у справі перенесли на 19 вересня.

"Те, що Гончаренко і Костюк втекли ще в квітні 2017 року, відомо давно. Але Бєлов і Рияко також не з'явилися вже вдруге. В минулому засіданні судді винесли постанову про їх примусовий привід. Але здійснити привід не змогли. Їх немає за місцем проживання", - додала Закревська.

Також Закревська повідомила, що в четвер в Дніпровському суді по вул. Сергієнко о 14:00 розпочнеться засідання по іншій справі про харківських "беркутів" - щодо тортур на колонаді ст. Динамо 19-го січня.

А тепер погані новини. #СправиМайдану Сьогодні на засідання по справі харківських беркутівців (Гончаренко, Бєлов, Ріяко,...

Опубліковано Евгенією Закревською 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишні бійці розформованої роти міліції особливого призначення "Беркут" з Миколаєва брали участь у розгоні мітингів в Білорусі.