ua en ru

Харківська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи про застосування фізичної сили до Тимошенко

Харківська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи щодо застосування фізичної сили до екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Матеріали завершені постановою про відмову в порушенні кримінальної справи", - заявив Пшонка.

За його словами, матеріали перевірки налічують три томи. Генеральна прокуратура України також, вивчивши матеріали перевірки, дійшла висновку про те, що немає підстав для порушення кримінальної справи.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка 23 квітня 2012 р. направив прокурору Харківської області Геннадію Тюріну доручення про проведення дослідчої перевірки в порядку, передбаченому статтею 97 Кримінально-процесуального кодексу України за заявою екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо незаконних, на її думку, дій службових осіб Качанівської колонії №54, пов'язаних з її перевезенням 20 квітня 2012 р. для проходження обстеження та реабілітаційних процедур до клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці".