ua en ru

"Харківгаз" в 2016 році інвестував в газову галузь регіону 32 млн гривень

"Харківгаз" в 2016 році інвестував в газову галузь регіону 32 млн гривень Фото: "Харківгаз" забезпечив безаварійну доставку газу

Споживачам Харківської області було доставлено більше 844 млн кубометрів газу

ПАТ "Харківгаз" 4 квітня 2017 року провело чергові загальні збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, які володіють 79,17% голосуючих акцій. Під час засідання вони підвели підсумки діяльності компанії за минулий рік та визначили основні напрямки її розвитку на наступний період, повідомили в прес-службі компанії.

Повідомляється, що в 2016 році "Харківгазу" вдалося інвестувати в розвиток і безаварійну роботу газової галузі регіону 32 млн гривень. Завдяки чому споживачам Харківської області було безаварійно доставлено більше 844 млн кубометрів газу від його постачальників. Тому, в наступному році, до основних пріоритетів роботи компанії увійшло три основних напрямки - забезпечення обліку газу у споживачів, придбання обладнання для лабораторії по повірці та ремонту газових лічильників, проведення капітального ремонту газорегуляторних пунктів.

Проте, щоб забезпечити виконання компанією запланованих робіт, споживачам необхідно своєчасно і в повному обсязі сплачувати за послуги, які вони отримують в безперебійному режимі.

"На сьогодні тільки 58% жителів області своєчасно оплачують отримані послуги. Хоча доставка газу та обслуговування мереж здійснюється в однакових умовах для всіх споживачів. Якщо така ситуація буде продовжуватися, підприємство не буде мати можливості для виконання всіх необхідних робіт", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

Через відсутність необхідного фінансування послуг з обслуговування мереж та доставку газу за останні роки в ПАТ "Харківгаз" відбувся відтік кваліфікованого персоналу. Так, у 2016 році середня заробітна плата штатних працівників підприємства становила 3770 гривень, що на 50% менше, ніж в енергетичному секторі Харківської області. Для забезпечення безаварійної роботи 17 тис. км газових мереж в області необхідно понад 2,7 тис. фахівців. Зараз у компанії відкрито 185 вакансій.