ua en ru

У Харкові обрали запобіжний захід поліцейським, підозрюваним у знущаннях над затриманими

У Харкові обрали запобіжний захід поліцейським, підозрюваним у знущаннях над затриманими Ілюстративне фото (facebook.comKyivOperativ)

Одного з патрульних відпустили під домашній арешт

Суд обрав запобіжні заходи поліцейським, які підозрюються в побитті пасажирів метро у Харкові. Про це розповіла прес-секретар прокуратури Харківської області Вікторія Дубовик в ефірі каналу "112", передає РБК-Україна.

Як повідомила Дубовик, всім чотирьом підозрюваним патрульним було обрано запобіжні заходи. Одного з поліцейських суд відпустив під домашній арешт.

"Зараз усім чотирьом поліцейським обрано запобіжні заходи. Троє з них у слідчому ізоляторі, тобто їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Четвертому суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак прокуратура подала апеляцію, і ми сподіваємось, що на наступному тижні вона буде розглянута", - розповіла вона.

За даними Дубовик, на даний момент патрульним інкримінували чотири епізоди можливої злочинної діяльності.

"Щодо інкримінованих злочинів: це дві статті кримінального кодексу - перевищення службових повноважень та отримання неправомірної вигоди. На даний момент інкриміновано чотири епізоди можливої злочинної діяльності. Це два побиття та два факти отримання хабара", - сказала Дубовик.

На думку прес-секретаря, на цих правоохоронців чекає суровий вирок і вони не зможуть повернутися до роботи у правоохоронних органах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Харківської області викрила групу працівників Національної поліції, які підозрюються в знущаннях над затриманими та отриманні хабарів.