ua en ru

У Харкові викрили схему оформлення банківських карт для жителів ОРДЛО

У Харкові викрили схему оформлення банківських карт для жителів ОРДЛО Фото: банківські карти

Прокуратура затримала замовницю карт на передачі грошей

У Харкові співробітники прокуратури затримали 26-річну зловмисницю, яка організувала злочинну схему з оформлення банківських карт для жителів тимчасово окупованих територій. Про це повідомляє прес - служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Повідомляється, що жінку затримали при спробі підкупити начальника банківського відділення.

"За хабар керівник банку повинна була виготовити банківські картки громадянам, які перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області без їх присутності. Порушення посадових інструкцій та незаконне виготовлення 69 банківських карток зловмисниця оцінила в 13 тис 700 грн. Після такої пропозиції керівник відділення звернулася в поліцію", - повідомляють у ГПУ.

Зловмисницю затримали під час передачі частини коштів у сумі 7 тис. 800 грн.

Під час огляду місця події вилучено паперові конверти з грошима і дані осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території, копії документів та 24 банківські картки, які вже встигли виготовити.

Наголошується, що списки громадян, для яких вона замовила картки, зловмисниця зібрала на тимчасово непідконтрольної території, коли гостювала у родичів.

розпочато Досудове розслідування за фактом пропозиції, обіцянки і надання неправомірної вигоди посадовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України) і перебуває на контролі прокуратури.

altalt

Фото: прокуратура

Зараз тривають слідчі дії. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявил, що у Рівненській області триває операція з ліквідації "бурштинової мафії".