ua en ru

У Харкові оштрафували 4 підприємців за продаж російської літератури

У Харкові оштрафували 4 підприємців за продаж російської літератури Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

Підприємців оштрафували на понад 37 тис. гривень

У Харкові за незаконне розповсюдження російських книжок оштрафували чотирьох підприємців. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-слжбу Держкомтелерадіо.

Зазначається, що представники Держкомтелерадіо спільно зі Службою безпеки України провели у Харкові рейд, під час якого й виявили продаж книжок з Росії.

"Зокрема, адміністративно-господарські штрафи розміром 37 тис. 230 гривень. накладено на фізичних осіб-підприємців Журавльову І.М., Кудя О.Я., Наумову О.І. та Шевченко В.М. Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів вилучено з обігу", - зазначили в прес-службі.

Всього станом на 10 жовтня посадовці склали 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів на загальну сум 781 830 гривень. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

У Держкомтелерадіо нагадали, що згідно із законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", який набув чинності 1 січня 2017 року, видавнича продукція, що виготовлена в Росії, може бути ввезена за умови наявності відповідного дозволу. Це не стосується видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі в кількості не більше 10 примірників.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про звернення до Ради національної безпеки та оборони щодо введення санкцій проти російських видавництв.

Додамо, що у вересні в Києві за незаконне розповсюдження російської літератури на ринку "Петрівка" оштрафували двох підприємців. Їх оштрафували на понад 37 тис. гривень.