ua en ru

Кабмін просить РНБО ввести санкцій проти видавництв РФ

Кабмін просить РНБО ввести санкцій проти видавництв РФ Фото: В'ячеслав Кириленко (kmu.gov.ua)

Кабмін просить ввести санкції проти видавництв, які поширюють книги з закликами до порушення територіальної цілісності України

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про звернення до Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо введення санкцій проти російських видавництв. Про це у Twitter повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Як зазначається, Кабмін просить РНБО ввести санкції проти видавництв, які поширюють книги з закликами до порушення територіальної цілісності України.

"Уряд ухвалив рішення про звернення до РНБО щодо запровадження персональних економічних санкцій проти російських видавництв, які є лідерами у продукуванні та поширенні книг, що містять прямі заклики до порушення територіальної цілісності України та знищення української держави", - написав він.

Кабмін просить РНБО ввести санкцій проти видавництв РФ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 17 вересня президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Відзначимо, за словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Україна вже передала Російській Федерації ноту про розірвання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.