ua en ru

В Харкові невідомі осквернили радянський меморіал на міському кладовищі

В Харкові невідомі осквернили радянський меморіал на міському кладовищі Фото: вживаються заходи для встановлення причетних до злочину

Поліцейські провели огляд території та вилучили речові докази

В Харкові невідомі осквернили братську могилу на міському кладовищі. Поліцейські провели огляд території могили та вилучили речові докази, повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Відзначають, що інформація про понівечення могили воїнів-визволителів на міському кладовищі була розповсюджена сьогодні в окремих інтернет-ресурсах.

"Поліція оперативно вжила заходи для встановлення обставин події. На місці працювала слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. Співробітники провели огляд території, вилучили речові докази та зібрали первинний матеріал", - повідомляють в поліції.

Факт події внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

На даний момент вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Нагадаємо, у 2016 році поліція зареєструвала 76 злочинів на ґрунті нетерпимості. Найбільше злочинів скоєно на ґрунті расової, національної чи релігійної приналежності.