ua en ru

У 2016 році поліція зареєструвала 76 злочинів на ґрунті нетерпимості

У 2016 році поліція зареєструвала 76 злочинів на ґрунті нетерпимості Фото: у 2016 році скоєно 76 злочинів на ґрунті нетерпимості

Найбільше злочинів скоєно на ґрунті расової, національної чи релігійної приналежності

Протягом 2016 року слідчі підрозділи Національної поліції України внесли до єдиного реєстру відомості про 76 злочинів, скоєних на ґрунті нетерпимості, передає Головне слідче управління Національної поліції України.

Найбільше кримінальних проваджень (50) було відкрито за статтею 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Друга за чисельністю (12 проваджень) стаття 179 (Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь). Також поліція зареєструвала 8 кримінальних проваджень за статтею 180 (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду) і ще 4 за статтею 178 (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція порушила кримінальне провадження за фактом вандалізму на кладовищі у Биківні під Києвом.