ua en ru

У Харкові невідомі напали на засновника антикорупційного центру

У Харкові невідомі напали на засновника антикорупційного центру Фото: Євген Лісічкін (facebook.com Євген-Лісічкін)

Двоє невідомих побили харківського активіста

У Харкові невідомі напали на засновника антикорупційного центру Євгена Лісічкіна. Про це повідомляє "МедиаПорт".

"Двоє невідомих напали на співзасновника громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Євгена Лісічкіна біля будинку. Напад стався сьогодні вранці у дворі будинку на вулиці Коцарскої, 23", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, активіст викликав поліцію. Крім того, він запам'ятав, як виглядав один з нападників.

"У дворі біля п'ятиповерхівки напали двоє людей. Стояв чоловік з квітами, відводив погляд. І метра за 2-3 я зрозумів, що щось тут нездорове. Він завдав удару, але я встиг підставити руку. Не встигнувши обернутися, отримав удар ззаду від другого, якого я взагалі не бачив", - заявив Лисичкін.

За його словами, він встиг відскочити, однак після цього його вдарили по голові 6-7 разів. Після цього, Лісічкін впав. Зловмисники погрожували активісту, що якщо він "кудись хоч раз залізе, уб'ють".

Активіст не виключає, що напад може бути пов'язаний з його діяльністю в "Харківському антикорупційному центрі". Відзначається, що 30 серпня по дорозі на роботу був побитий голова організації Дмитро Булах.

Тільки що напали на мого колегу по Харківський антикорупційний центр Євген Лісічкін у нього у дворі. Знову двоє. Це вже відверта серійність.

Опубліковано Dmytro Bulakh 17 вересня 2017 р.

Так, за інформацією відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, повідомлення про напад на Лісічкіна надійшло в поліцію 9.49. На місці працює слідчо-оперативна група.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові невідомі побили депутата Харківської обласної ради Дмитра Булаха. Дані про потерпілого в поліцію надійшли від бригади "швидкої допомоги".