ua en ru

У Харкові арештовано вербувальника терористичного угрупування "Призрак"

У Харкові арештовано вербувальника терористичного угрупування "Призрак" Фото: прокуратура Харківської області

Його помічнику обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт

Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави для посібника терористів та його помічника. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як зазначається, за словами начальника відділу прокуратури області Павла Угровецького, 42-річному мешканцю Харківскої обл. оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.

Як повідомляється, його 43-річному помічнику інкримінується правопорушення передбачене ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) та обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із засобами контролю.

Наразі досудове розслідування триває.

Відзначається, що 23 липня СБУ затримала вербувальника терористичного угруповання "Призрак" та його помічника. Під час обшуків у зловмисників вилучено дві гранати РГД-5, гранату Ф-1, набої до автоматичної зброї калібру 5,45 мм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала диверсійну групу ДНР.