ua en ru

У Харкові з 15 жовтня починається опалювальний сезон

У Харкові з 15 жовтня починається опалювальний сезон Фото: Геннадій Кернес (УНІАН)

Опалення в Харкові включать 15 жовтня в школах, садочках, лікарнях

У Харкові з понеділка, 15 жовтня 2018 року, розпочинається опалювальний сезон. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса у Facebook.

Кернес повідомив, що сьогодні, 9 жовтня, він підписав розпорядження про початок опалювального сезону в Харкові.

"Подавати тепло в садки, лікарні, школи та інші об'єкти соціальної сфери почнемо вже з наступного понеділка (15 жовтня, - ред.). Потім - в житлові будинки малої поверховості, потім - у багатоповерхівки", - написав він.

Фото: розпорядження про початок опалювального сезону в Харкові (facebook.com/gennadykernes)

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що в Україні календарний опалювальний сезон стартує 15 жовтня, проте влада на місцях повинна приймати рішення про подачу тепла з урахуванням погодних умов.

Крім того, заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявляв, що підключення житлових будинків до опалення в Києві почнуть з урахуванням температури повітря, яка повинна опуститися до позначки +8 градусів або нижче, і триматися на такому рівні як мінімум протягом трьох днів.

Відзначимо, на даний момент, за інформацією мера Києва Віталія Кличка, у Києві у близько 3 тис. будинків немає гарячої води.