ua en ru

Хакери отримали дані понад 130 тис. військових моряків США

Хакери отримали дані понад 130 тис. військових моряків США Фото: хакери викрали дані військових моряків США

В американських ВМС повідомили про зламування ноутбука одного з військовослужбовців

Хакери отримали доступ до ноутбука, на якому зберігалися дані 134 386 чинних і тих, що вийшли у відставку, військовослужбовців ВМС США. Про це йдеться в заяві відомства, передає Navy Times.

Згідно з документом, 27 жовтня компанія Hewlett Packard (HP) поінформувала ВМС США про те, що ноутбук одного з військовослужбовців був зламаний і в результаті хакери заволоділи інформацією про імена і номери соціального страхування моряків.

Віце-адмірал Роберт Берк підтвердив факт злому і підкреслив, що ВМС США з усією серйозністю ставляться до інциденту.

"Військово-морський флот сприймає цей інцидент вкрай серйозно - для наших моряків це питання довіри", - сказав він.

Зі слів Берка, зараз стоїть завдання гарантувати безпеку людей, які стали жертвою хакерської атаки.

Постраждалим морякам про те, що сталося, будуть повідомляти по телефону, електронною і звичайною поштою, також зараз підшукують кредитні сервіси для них.

Як зазначає видання, це вже не перший випадок злfму внутрішньої мережі ВМС США в 2013 році військові заявили про те, що доступ до даних отримав Іран, тоді зазначалося, що причиною стали неузгоджені дії замовника з Hewlett Packard, які не забезпечили безпеку інформації.

У червні 2014 року з'ясувалося, що дані про 18 млн цивільних службовців США отримали хакери з Китаю, які, як показало розслідування, протягом року мали доступ до баз даних.

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон має доказ, що свідчить про причетність Росії до кібератак на американські системи.