ua en ru

Гузир заявив, що не відкривав справу стосовно Сакварелідзе

Гузир заявив, що не відкривав справу стосовно Сакварелідзе Фото: Давид Сакварелідзе

Між заступниками Шокіна немає конфлікту

Перший заступник генерального прокурора України і на даний момент виконуючий обов'язки глави ГПУ Володимир Гузир не відкривав кримінальне провадження стосовно заступника голови ГПУ Давида Сакварелідзе. Про це Гузир заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кримінального провадження (щодо Сакварелідзе - ред.) за моєю вказівкою, що це я почав досудове розслідування щодо мого колеги.... Сакварелідзе не було і не може бути, тому що Давид Сакварелідзе керує підрозділами, пов'язаними з реформуванням прокуратури і підрозділами, які проводять розслідування щодо працівників Генеральної прокуратури, і саме кримінальне провадження, про яке я казав, де є наші чиновники, розслідується цим підрозділом, яким керує Давид Георгійович" - сказав Гузир.

Він також зазначив, що у нього немає конфлікту з Сакварелідзе.

"Якогось конфлікту між мною і кимось із членів колегії апріорі бути не може. У нас конфлікти генеральний прокурор дуже швидко регулює своїм указом - указом щодо займаної посади. Мені здається, що вихованість Давида і мій вік навіть не дає можливості для будь-яких конфліктів", - додав Гузир.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що на Сакварелідзе завели справу за операцію з затримання корупціонерів в прокуратурі.