ua en ru

Гужві обмежили переміщення всередині країни і за кордоном

Гужві обмежили переміщення всередині країни і за кордоном Фото: Ігор Гужва

Будь-яке пересування по країні тепер тільки з дозволу слідчого, прокурора або суду

Колишньому головному редактору медіа-холдингу "Вєсті" Ігорю Гужві обмежили переміщення по Україні та закордоном. Про це Гужва написав на своїй сторінці в Facebook.

"Обживаюсь в статусі підозрюваного. Вніс заставу. Повідомив про це слідчого. Здаю закордонний паспорт. Будь-яке пересування по країні (наприклад, до батьків у Слов'янськ) - тепер тільки з дозволу слідчого, прокурора або суду. Обмеження на пересування будемо оскаржувати. Але поки живемо з цим", - написав Гужва.

Обживаюсь в статусе подозреваемого. Внес залог. Уведомил об этом следователя. Сдаю загранпаспорта. Любое передвижение по...

Posted by игорь гужва on 7 серпня 2015 р.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва визнав Гужву винним в ухиленні від сплати податків і призначив запобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі більше 1 млн 35 тис. грн.

Пізніше колишній головний редактор газети "Вєсті" заявив, що має намір оскаржувати рішення Шевченківського районного суду Києва про заборону переміщення всередині країни і за кордоном.

"Рішення суду по мені нехай часткова, але перемога. Головний план влади не спрацював - виставити мені таку заставу, який я не зможу внести і потім застосувати до мене більш жорстку міру запобіжного заходу. Так, є обмеження щодо переміщення по країні та світу, але це, швидше за все, будемо оскаржувати", - написав Гужва 4 серпня у своєму Facebook.

29 липня український журналіст і підприємець Ігор Гужва покинув медіахолдинг "Вести України", продавши свою частку корпоративних прав в холдингу і пішовши з посади головного редактора газети "Вєсті".

"Хочу повідомити, що прийняв рішення покинути МЕДІАХОЛДИНГ ВЕСТИ УКРАЇНА і продав належну мені частку корпоративних прав у медіахолдингу. Я також залишаю посаду головного редактора газети "Вісті". Хочу подякувати всю нашу команду за прекрасну спільну роботу", - йдеться в офіційному повідомленні з цього приводу.