ua en ru

Гус Хіддінк подав у відставку з посади тренера "Анжи" (Махачкала)

Голландський фахівець Гус Хіддінк сьогодні, 22 липня, подав у відставку з посади головного тренера "Анжи" (Махачкала).

Голландський фахівець Гус Хіддінк сьогодні, 22 липня, подав у відставку з посади головного тренера "Анжи" (Махачкала).

"ФК" Анжи "ухвалив рішення задовольнити прохання головного тренера і розірвати трудові відносини, - повідомляє офіційний сайт дагестанської команди. - Клуб щиро дякує Гусу Хіддінку за значний внесок у розвиток клубу і бажає успіху в подальшій кар'єрі.

Хіддінк став не просто свідком, а й одним з ключових факторів у формуванні новітньої історії "Анжи", іміджу клубу в Росії і за кордоном.

Голландський фахівець зіграв важливу роль в розвитку "Анжи", клубному менеджменті та створенні футбольної академії. З Хіддінком "Анжи" добився кращого результату в історії команди, завоювавши бронзові медалі російської Прем'єр-ліги.

У свою чергу, Гус Хіддінк зазначив: "Це рішення далося мені непросто, але я завжди говорив, що моя місія в "Анжі" може закінчитися тоді, коли клуб зможе розвиватися і рости далі сам, без моєї участі.

Зараз цей час настав. Переконаний, клуб чекає велике майбутнє, і я радий, що був частиною цього масштабного футбольного проекту".

Сьогодні ж генеральний директор клубу Айваз Казіахмедов представив гравцям нового головного тренера - Рене Меленстеена, який увійшов до тренерського штабу "Анжи" перед стартом сезону і брав участь у підготовці команди до чемпіонату.

Зазначимо, що відставка після несподівано невдалого старту в чемпіонаті Росії. Спочатку команда не змогла обіграти вдома московський "Локомотив" (2:2), а потім програла і московському "Динамо" (1:2). При цьому перед початком першості команда посилилася низкою топ-футболістів - Олександром Кокоріним, Ігорем Денисовим, Крістофером Самба. Відзначимо, що новий тренер "Анжі" Рене Меленстеен раніше був асистентом Алекса Фергюсона в "Манчестер Юнайтед".