ua en ru

Гуманітарну допомогу на схід України не дають доставити російські бойовики, - МЗС України

Міністерство закордонних справ України заявляє, що гуманітарну допомогу на схід України не дають доставити російські бойовики. Про це журналістам повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні немає проблем з медикаментами, але є проблема з терористичними групами, які не дають можливість доставляти гуманітарні вантажі, в т.ч. медикаменти. Тому просимо Росію відкликати своїх бойовиків, і ми зможемо доставляти медикаменти самі", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії направило 28 травня ноту Міністерству закордонних справ України, повідомивши його про готовність відправити гуманітарну допомогу на схід України. "Російська сторона готова надати населенню у згаданих регіонах необхідне сприяння, і в цьому зв'язку українській стороні запропоновано в найкоротші терміни вжити необхідних заходів щодо забезпечення термінової доставки російської гуманітарної допомоги в зачеплені конфліктом регіони", - йдеться в ноті.