ua en ru

Гуманітарна підгрупа домовилася передати МКЧХ списки зниклих безвісти на Донбасі

Гуманітарна підгрупа домовилася передати МКЧХ списки зниклих безвісти на Донбасі Фото: Ірина Геращенко

На сьогоднішній день у списку зниклих безвісти - 762 людини, серед яких 413 цивільних осіб

Підгрупа з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи домовилася передати Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) списки зниклих безвісти на Донбасі. Про це в Facebook повідомила уповноважений президента з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Міжнародного комітету Червоного Хреста всі сторони повинні передати списки зниклих безвісти осіб, щоб прискорити роботу по їх пошуку та ідентифікації загиблих. Це єдиний результат роботи гуманітарної підгрупи. На сьогоднішній день у списку зниклих безвісти, зібраному міжвідомчою групою при СБУ, - 762 людини, серед яких 413 цивільних осіб", - повідомила Геращенко.

За її словами, українська сторона запропонувала представникам МКЧХ взяти участь у наступному засіданні.

"Щодо заручників. Це за межею... Знову шантаж і вимога закону про амністію, невиразна і незрозуміла позиція щодо не допуску Червоного Хреста до полонених, у тому числі і важкопораненим. Наша група підготували для тристоронньої контактної групи повний звіт про те, що відбувається із звільненням заручників. Підкреслюю: тема звільнення заручників буде ключовою тристоронньої зустрічі контактної групи 22 грудня. Повинен бути не просто аналіз ситуації, а названі конкретні відповідальні за страждання людей, за зрив звільнення, за постійну волинку, за безсистемність і брехня", - зазначила Геращенко.

Уповноважений президента додала, що сьогодні у ДНР/ЛНР міститься 139 військових і цивільних осіб.

Міжнародному комітету Червоного Хреста всі сторони мають передати списки зниклих безвісти осіб, аби пришвидшити роботу п...

Posted by Iryna Gerashchenko on 15 декабря 2015 г.

Нагадаємо, учасники контактної групи 8 грудня в ході засідання в Мінську обговорювали питання загрози екологічної катастрофи в Луганській області.