ua en ru

Губернатор Тернопільської обл. скликає позачергову сесію облради для виділення коштів на оплату комунальних послуг лікарень області.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Чижмарь заявив, що скликає позачергову сесію Тернопільської обласної ради, в ході якої має вирішуватися питання виділення додаткових коштів на оплату комунальних послуг та електроенергії для лікарень області. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. "У депутатів облради я буду просити виділення додаткових грошей для оплати за комунальні послуги та електроенергію лікувальних закладів. Наразі, коштів на відповідні витрати в обласному бюджеті вистачить лише на листопад", - сказав Ю.Чижмарь.

Ю.Чижмарь також повідомив, що особисто віддав розпорядження про розблокування Тернопільського обласного мобрезерву з необхідною марлею для пошиття масок задля профілактики грипу. За його словами, мобрезерв досі не розблоковано. "Я свідомо пішов на таке порушення законодавства. Оскільки марля нам необхідна негайно, аби налагодити своїми потужностями пошиття марлевих пов'язок для профілактики захворювань на Каліфорнійський грип серед населення. Ми беремо на себе відповідальність, але за умови що буде розуміння від громади, уряду та Президента за такі наші кроки. Я підписав вже дуже багато подібних документів, на основі яких може бути багато спекуляцій політичними партіями та підставою розбору правоохоронних органів," - сказав Ю.Чижмарь.

Начальник Головного управляння охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Богдан Ониськів зазначив, що станом на сьогоднішній ранок, 2 листопада, на казначейські рахунки ані облдержадміністрації, ані Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації не надійшло ні копійки з грошей, які мали надійти після наради 30 жовтня ц.р. за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Заступник голови Тернопільської ОДА Федір Шевчук підтвердив цю інформацію. "Коли приїхала Юлія Володимирівна минулої п'ятниці, 30 жовтня, озвучила інформацію, що вона привезла вантаж з необхідними препаратами для лікування хворих на грип людей. Ми отримали 2 тис масок, 100 штук рукавичок, 940 блістерів "Таміфлю", 350 упаковок "Амізону", 600 блістерів "Іазоліну" по 10 таблеток, 336 штук "Ехінацеї", 960 упаковок "Антигрипіну". Більше нічого область не отримувала. І це я говорю з повною відповідальністю," - сказав Ф.Шевчук.

Ю.Чижмарь також зазначив, що не надійшло і медичне обладнання. "Нам негайно необхідно респіратори для лікарів, апарати штучного дихання, кисневі маски, запас кисню, тощо. Тому не чекаючи допомоги з Києва, напрацьовуємо прямі контакти з постачальниками відповідного обладнання і за власні кошти будемо його закупляти," - сказав губернатор Тернопільської області.