ua en ru

Губернатор Сумської обл. виступає за вирішення на референдумі питання, щодо встановлення та демонтажу пам'ятників

Губернатор Сумської обл. Юрій Чмирь (на фото) виступає за вирішення на референдумі питання, щодо встановлення та демонтажу пам'ятників. Про це повідомляє прес-служба губернатора.

"Якщо ми будемо підбурювати до зносу архітектурних пам'яток під впливом політичних емоцій - дійдемо до анархії. Такі питання мають вирішувати територіальні громади на референдумі. Люди на місцях краще знають кого вони шанують. Я би поставив монумент воїнам-визволителям Охтирки від фашизму. Це дійсно герої, які варті того, щоб їх шанували, а фашизм - засуджений в усьому світі", - наголосив губернатор.

Юрій Чмирь заявив, що готовий внести власні кошти із заробітної плати на будівництво зазначеного монументу.

Щодо міста Суми, голова облдержадміністрації зазначив, що і в обласному центрі питання зняття пам'ятників Леніна залежить від бажання людей, а не від уподобань мера. "На виборах за Геннадія Мінаєва проголосувала лише четверта частина сумчан - він не має права вирішувати за всіх жителів міста", - підкреслив Юрій Чмирь.

Нагадаємо, у місті Охтирка Сумської області прихильники партії "Свобода" зруйнували пам'ятник Володимиру Леніну, після чого мер Сум Геннадій Мінаєв закликав прихильників партії "Свобода" знести два пам'ятники Леніну в обласному центрі.