ua en ru

Губернатор Сумської обл. пропонує розвивати дитячий футбол

Губернатор Сумської обл. Юрій Чмир пропонує розвивати дитячий футбол . Про це губернатор і глава обласної федерації футболу Юрій Чмир заявив під час наради з питань розвитку дитячо-юнацького футболу.

"Головне завдання, яке ставить сьогодні Президент України, - відірвати дітей від шкідливих звичок і від негативного впливу вулиці, аби після занять в школі діти не байдикували і не просиджували годинами в Інтернеті, а включалися в організоване спортивне дозвілля", - заявив Чмир.

На думку Чмиря, є три кити, на яких може будуватися програма розвитку дитячого футболу. Перший - це дворовий футбол. Другий - це уроки футболу. Третій - спеціалізовані дитячі спортивні установи, секції і змагання. Завдання влади - організувати цей процес і прищепити дитяті звичку до занять спортом.

"У хорошому сенсі цього слова, ми повинні повернутися до СРСР, де дозвілля дітей було добре організоване на найнижчому. Як достучатися сьогодні до дитини і стимулювати його займатися футболом? Перш за все, необхідно створити умови - спортивний майданчик у дворі або в школі, звернути увагу на ентузіастів з числа батьків і спортсменів, відродити секції і змагання", - вважає Юрій Чмир.

За підсумками наради, заступникові керівника Федерації футболу області був відведений тритижневий термін на проведення обговорень і експертне опрацювання проекту програми. "Ми будемо першими, хто створить і реалізує програму розвитку дитячо-юнацького футболу. Можливо надалі, наші напрацювання будуть реалізовані вже в інших регіонах і на загальнонаціональному рівні", - підкреслив губернатор.