ua en ru

Губарєв повинен бути звільнений, - Лавров

Російська Федерація рішуче вимагає звільнити "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва.

Російська Федерація рішуче вимагає звільнити "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками чотиристоронніх переговорів (Росія, Україна, США, ЄС) у Женеві щодо ситуації в Україні. Про це повідомляється в офіційному twitter-акаунті МЗС РФ.

Нагадаємо, самопроголошений губернатор Донецької обл. Павло Губарєв був затриманий 6 березня в Донецьку за підозрою в сепаратизмі.

Наступного дня, 7 березня, Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці. На даний момент Губарєв перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Як повідомлялося, 4 березня управління Служби безпеки України в Донецькій області розпочало щодо Губарєва кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст.341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).