ua en ru

Суд заарештував самопроголошеного губернатора Донецької обл. Губарєва на 2 місяці

Суд заарештував самопроголошеного губернатора Донецької обл. Губарєва на 2 місяці.

Шевченківський районний суд м. Києва сьогодні, 7 березня 2014 р., задовольнив клопотання Головного слідчого управління Служби безпеки України про обрання запобіжного заходу тримання під вартою терміном на 2 місяці щодо самопроголошеного губернатора Донецької області Павла Губарєва. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зауважимо, стосовно нього розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Нагадаємо, Павло Губарєв був затриманий вчора у Донецьку.

Як повідомлялося, вчора ввечері в Донецьку біля будівлі СБУ сталася бійка за участю прихильників Губарєва.

Зазначимо, що на вихідних у Донецьку планується мітинг на підтримку Губарєва. "У суботу та неділю ми з вами будемо проводити загальнонародну акцію громадянського протесту, завдяки якій нас мають почути далеко за межами Донбасу", - йдеться в повідомленні дружини Губарєва, опублікованому у Facebook самопроголошеного губернатора Донецької обл.