ua en ru

ДСНС: за час збройного конфлікту в зоні АТО розміновано 1 тис. об'єктів інфраструктури

ДСНС: за час збройного конфлікту в зоні АТО розміновано 1 тис. об'єктів інфраструктури Фото (РБК-Україна): техніка для розмінування

За цей час службою розміновано 12 800 тис. га території

Державна служба надзвичайних ситуацій (ДСНС) розмінувала 12 тисяч 800 га території Донецької і Луганської областей за час збройного конфлікту. Про це повідомив заступник начальника ДСНС Олег Оверьянов у понеділок, 16 травня, під час підписання меморандуму про передачу службі Євросоюзом спеціального піротехнічного обладнання, передає кореспондент РБК-Україна.

"За цей час службою розміновано 12 800 тис. га території і звільнено від боєприпасів 1 тис. об'єктів інфраструктури",- повідомив Оверьянов.


"На сьогоднішній момент оформлення є одним із пріоритетних напрямів діяльності служби. У Києві створено потужний центр розмінування... Піротехніками постійно відбувається розмінування територій Донецької і Луганської області", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Європейський Союз у партнерстві з Данською Радою у справах біженців, Датської групою розмінування передали Державній службі надзвичайних ситуацій обладнання та техніку для розмінування вартістю 200 тисяч євро.