ua en ru

У ДСНС розказали про хід ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській області

У ДСНС розказали про хід ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській області Фото: ліквідація наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській області (dsns.gov.ua)

Відпрацьовано 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів

В Чернігівській області, станом на ранок 18 жовтня, відповідно до затвердженого плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення прилеглої до арсеналу Міноборони території. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДСНС.

Як повідомляється, було перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 28 із 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової.

"Вилучено 3 тис. 641 вибухонебезпечних предмета (за добу - 1 тис. 352), відпрацьовано 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - 5)", - йдеться у повідомленні.

В районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 631 особа та 151 одиниця техніки.

Нагадаємо, після вибухів на військовому арсеналі під Ічнею Чернігівській області вилучили майже 2,3 тис. вибухонебезпечних предметів.

Напередодні головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що арсенал Міноборони біля Ічні могли підірвати за допомогою мобільного телефону. За його словами, на сьогодні вже є докази диверсії на складі боєприпасів.