ua en ru

Після вибухів під Ічнею вилучили майже 2,3 тис. вибухонебезпечних предметів

Після вибухів під Ічнею вилучили майже 2,3 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: розмінування після вибухів у Ічні (dsns.gov.ua)

Піротехніки продовжують розмінувати 10-км зону навколо арсеналів

Після вибухів на військовому арсеналі під Ічнею Чернігівській області вилучили майже 2,3 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що станом на 7:30 авіація ДСНС перебуває в готовності, рятувальні підрозділи продовжують заправляти водою пожежні танки та наповнювати пожежну водойму. Піротехніки продовжують очищати територію.

"Відпрацьовано 6 заявок та вилучено 254 вибухонебезпечних предмета. Переважна більшість робіт проводилася в 10 км зоні забруднення. Всього з початку робіт відпрацьовано - 259 заявок, вилучено 2289 вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що арсенал Міноборони біля Ічні могли підірвати за допомогою мобільного телефону. За його словами, на сьогодні вже є докази диверсії на складі боєприпасів.

Зазначимо, вибухи в Ічні почалися вночі 9 жовтня. Можливою причиною події в СБУ називають диверсію. Міністр оборони Степан Полторак впевнений, що вибухи на арсеналі були спланованою атакою.