ua en ru

У ДСНС розказали про хід ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській області

У ДСНС розказали про хід ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській області Фото: ліквідація наслідків вибухів у Чернігівській області (dsns.gov.ua)

Радіус зони забруднення зменшено до 10 км

В Чернігівській області на території 6 арсеналу Міноборони станом на 7:30 16 жовтня авіацією Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу двома пожежними літаками АН-32П, проведено 4 скиди води (32 тонни), всього з початку робіт - 148 скидів (836 тонн). Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДСНС.

Також повідомляється, що пожежно-рятувальними підрозділами продовжено роботу по забезпеченню безперебійної заправки водою пожежних танків, здійснено 36 заправок (324 тони води), всього з початку робіт - 129 заправок (1161 тонна води) та наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м куб.) за допомогою пожежної насосної станції.

У ДСНС розказали про хід ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Чернігівській областіФото: ліквідація наслідків вибухів у Чернігівській області (dsns.gov.ua)

"Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг (злито 120 тон води, з початку залучення – 360 тон). Потяг здійснює чергування на станції Прилуки", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, піротехнічними підрозділами відпрацьовано 11 заявок та вилучено 277 вибухонебезпечних предметів.

Проведено перевірку та очищення від ВНП всіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх закладів, об’єктів життєзабезпечення, що розташовані у 16-ти км зоні забруднення. Акти виконання робіт передано місцевим органам влади.

"Радіус зони забруднення зменшено до 10 км. Всього з початку робіт відпрацьовано - 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

Також у ДСНС повідомляють, що повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів;

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах, розташованих поблизу арсеналу, органами влади продовжено дію наступних заходів:

- тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня;

- спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації;

- закрито повітряний простір у радіусі 30 км;

"У 3-х медичних закладах м. Прилуки, м. Ічня та смт Парафіївка залишається 85 осіб (з них 11 дітей) евакуйованих громадян", - додали у відомстві.

Нагадаємо, станом на вечір 15 жовтня на технічній території 6-го арсеналу інтенсивність одиночних вибухів зменшилася у 20 разів порівняно з попередньою добою.