ua en ru

ДСНС вилучила майже 3 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні у Калинівці

ДСНС вилучила майже 3 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні у Калинівці Фото: розмінування (nato.int)

Вже обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів понад 29 тис. га території

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вилучили понад 2,9 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні в Калинівці Вінницької області після вибухів на арсеналі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7:00 23 жовтня 2017 року відкритих вогнищ горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (74 осіб і 27 одиниць техніки) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 2-х кілометровій зоні навколо арсеналу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 29 тис. 113 гектарів території, виявлено та вилучено 2 тис. 912 вибухонебезпечних предметів.

Наголошується, що всього з початку виконання робіт отримано та виконано 471 заявка від населення по виявленню вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські сапери виявили та вилучили 2 887 тис. вибухонебезпечних предметів навколо військового складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області.