ua en ru

Гризлов пропонує для Донбасу "формулу Штайнмайера"

Гризлов пропонує для Донбасу "формулу Штайнмайера" Фото: Борис Гризлов

Також Гризлов вважає, що поправки в закон про особливий статус має бути узгоджена в контактній групі

Повноважний представник Російської Федерації в контактній групі по врегулюванню ситуації в Україні Борис Гризлов на що проходить у середу, 27 січня 2016 р., зустрічі в Мінську озвучив переговорну позицію російської делегації. Про це передає ТАСС.

"Голосування за конституцією України має бути жорстко пов'язане з одночасним прийняттям поправок до статті 1 та 10 закону про особливий статус для додання особливого статусу постійної основи по формулі Штайнмайера", - зазначив він.

Також, за словами Гризлова, "редакція цих поправок в закон про особливий статус має бути погоджена у контактній групі".

"Необхідно знайти юридичну формулу, яка гарантує, що пункт 18 Перехідних положень конституції буде відсилати саме до чинної редакції статей 2-9 закону про особливий статус і заново узгодженим на контактній групі редакціях статей 1 і 10", - підкреслив представник РФ.

Він зазначив, що цю формулу слід закріпити в конституції України.
також Необхідно юридично закріпити в конституції України, що повноваження обраних на виборах на Донбасі за окремим законом осіб не будуть припинені у 2017 році, як це передбачено конституційною реформою для всієї України", - сказав Гризлов.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив про необхідність прийняття спеціального закону про вибори в Донбасі, тобто не якогось загального українського закону про вибори, а нормативного акта, прив'язаного до конкретної території і до конкретної ситуації.

При цьому такий закон повинен закріпити особливий статус регіону за формулою: "В день виборів у Донбасі - на тимчасовій основі, а з моменту публікації звіту ОБСЄ за підсумками виборів - на постійній".

Нагадаємо, раніше представник Росії в тристоронньої контактної групи Борис Гризлов пообіцяв, що її засідання будуть регулярними.

"Засідання контактної групи будуть регулярними. Найближчим заплановано на 20 січня. А коло питань у цілому ми вже намітили. Але фронт роботи великий і не зводиться тільки до цих проблем", - повідомив Гризлов.