ua en ru

Грузія виступає проти візиту глави МЗС Росії до Абхазії і Південної Осетії

Грузинські політики виступають проти візиту глави МЗС Росії до Абхазії і Південної Осетії і заявляють, що Москва повинна виконати серпневе угоду 2008 р. і, крім того, підписати документ про ненапад на Грузію, передає РБК.
Як заявив голова тимчасової парламентської комісії Грузії з відновлення територіальної цілісності країни Шота Малашхія, візит С.Лаврова до Абхазії і Південної Осетії є підтвердженням Росією своєї "безпорадності", оскільки "у неї немає друзів у НАТО, в Євросоюзі, в ОБСЄ, у неї є друзі в особі маріонеток Кокойти і Багапша".
"Ці території окуповані, і в рамках Женевського формату ми дійсно досягнемо того, щоб почався процес їх деокупації", - сказав він.
Як додав міністр у справах розселення та біженців Коба Субеліані, "протестний заряд там (у Абхазії) дійсно великий, і через це став необхідний візит такого високого посадової особи як глава МЗС Російської Федерації".
Відзначимо, за даними грузинської сторони, в Абхазії, яку С.Лавров відвідає 26 квітня 2011 р., будуть обговорені питання делімітації кордону РФ і Абхазії, а також вирішення проблем узаконення власності громадян Росії на абхазькій території.