ua en ru

Грузія зберігає стійкий інтерес до інтеграції в НАТО, - Ніно Каландадзе

Грузія зберігає стійкий інтерес до інтеграції в НАТО і продовжує виконувати взяті зобов'язання перед альянсом, заявила заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе на традиційному брифінгу, передає РБК.

"Курс до НАТО залишається для Тбілісі незмінним", - підкреслила Каландадзе, коментуючи заодно заяву секретаря з оборони США Роберта Гейтса, згідно з яким "НАТО може перетворитися в марну організацію, якщо альянсом не будуть розроблені нові підходи".

"США відіграють провідну роль у стратегії і політики НАТО і тому не можна виключити, що заява Гейтса заснована на даних, отриманих в результаті якогось дослідження про те, перед якими викликами може постати альянс. Можливо, серед країн-членів альянсу йде обговорення з приводу підвищення ефективності НАТО в майбутньому", - вважає Каландадзе.

"Що ж стосується спрямованості Грузії до альянсу, то бажання вступити в НАТО залишається незмінним. НАТО залишається провідною організацією, яка може взяти на себе гарантії безпеки, у тому числі і для Грузії", - заявила грузинський дипломат.