ua en ru

Грузія планує врахувати позицію ветеранів у питанні святкування Дня Перемоги 8 травня

Рішення відзначати День Перемоги над фашизмом 8 травня замість 9 травня в Грузії ще не прийнято. Про це сьогодні повідомила заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе на щотижневому брифінгу, передає РБК.
"Історично вдень капітуляції гітлерівської Німеччини і підписання відповідного пакту було 8 травня. Цим пояснюється те заява, з якою виступив міністр закордонних справ Грігол Вашадзе. Однак рішення про те, коли саме відзначати День Перемоги, має стати предметом широких обговорень, і в першу чергу слід врахувати позицію учасників Великої Вітчизняної війни ", - зазначила Н.Каландадзе.
Нагадаємо, що напередодні глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Грузії Г.Вашадзе запропонував відзначати День Перемоги у країні 8 травня. Він заявив, що "весь світ відзначає День Перемоги 8 травня, проте Росія в цьому питанні становить виняток".
Слід зазначити, що спікер парламенту Грузії Давид Бакрадзе сьогодні відреагував на пропозицію Г.Вашадзе наступним чином: "Визначення конкретного дня, коли слід відзначати ту чи іншу подію - справа істориків, а не політиків".
"Нехай це питання вирішують історики. Зі свого боку можу сказати, що присутні тут ветерани сприймають як Дня Перемоги саме 9 травня, і тому я прийшов сюди в цей день", - сказав Д.Бакрадзе.