ua en ru

Грузія чекає від конгресу США визнання окупації російськими військами Абхазії і Південної Осетії

Голова парламенту Грузії Давид Бакрадзе, що знаходиться у Вашингтоні з робочим візитом, під час зустрічі з американськими конгресменами в Брукінгському інституті отримав запевнення в тому, що конгрес США офіційно узаконить термін "окупація Абхазії і Цхінвальського регіону" стосовно до присутності російських військ на цих територіях. Про це повідомляють грузинські журналісти, що супроводжують спікера парламенту в цій поїздці, передає РБК.
За їх словами, найбільш впливові члени конгресу, присутні на зустрічі, інформували Д.Бакрадзе, що вони готують новий законопроект з цього приводу.
Члени конгресу, як передають грузинські ЗМІ з Вашингтона, підкреслили, що присутність Росії в Абхазії і Південній Осетії є "посяганням на безпеку і стабільність на Кавказі". "Сполучені Штати, Європа і весь цивілізований світ повинні підсилити дипломатичний тиск на Росію. Вашингтон залишається на тій позиції, що і Грузія: конфлікт слід врегулювати мирними методами за участю міжнародного співтовариства, і цю точку зору підтримує і Президент Барак Обама", - заявив пресі після зустрічі з грузинською делегацією директор Брукінгського інституту, колишній заступник держсекретаря США Строуб Телботт.