ua en ru

Групи байкерів готували дестабілізацію ситуації в Україні на травневі свята, - ДПС

Групи байкерів готували дестабілізацію ситуації в Україні на травневі свята, - ДПС Фото: байкери-диверсанти

Деякі з цих байкерів відвідували РФ, де мали "відносини сумнівного значення"

Кілька груп байкерів, яких не впустили в Україну, готували дестабілізацію ситуації в Україні на травневі свята. Про це повідомив прес-секретар голови Державної прикордонної служби (ДПС) України Олег Слободян в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"В період з 1 по 5 травня на різних ділянках кордону не пропущено 32 представники байкерського руху, які слідували в Україну невеликими групами, щодо яких підтвердилася інформація про їх наміри взяти участь в заходах дестибілізаційного характеру в різних регіонах України", - заявив Слободян.

Разом з тим, він підтвердив інформацію, що частина затриманих байкерів перед спробою в'їзду в Україну, відвідувала Російську Федерацію.

"В ході проведення фільтраційних заходів було встановлено, що по-перше, транзитна мета, про яку заявляли більшість з учасників цього руху, не відповідає дійсності. Насправді всі вони повинні були залишитися на території України в різних регіонах. По-друге, частина цих байкерів незадовго до перетину кордону України відвідувала Росію, де за нашою інформацією, мала відношення сумнівного значення, та інша інформація, яка дала нам підстави стверджувати, що дані представники байкерського руху їдуть в Україну з метою участі в дестабілізаційних заходах", - додав Слободян.

За його словами, члени байкерського руху не є громадянами України, серед них були і представники країн ЄС.

Нагадаємо, Путінських "Нічних вовків" не пустили до Польщі. Також литовські прикордонники не пропустили російських байкерів.

Фінляндія відмовила у в'їзді російському байкеру, а також суд Німеччини скасував рішення про відмову у в'їзді "Нічних вовків".