ua en ru

Угруповання бойовиків на Донбасі поповнюються технікою і боєприпасами, - ІС

Угруповання бойовиків на Донбасі поповнюються військовою технікою та боєприпасами.

Угруповання бойовиків на Донбасі поповнюються військовою технікою та боєприпасами. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Продовжується посилення угрупувань російсько-терористичних військ в районі Дебальцевського плацдарму, так і в районі Первомайськ - Стаханов, Алчевськ. Відзначається прибуття додаткової бронетехніки, а також артилерійських систем (всього до 20 одиниць ствольної артилерії)", - написав він.

Крім того, він зазначив, що російська зведена тактична група, яка зосереджена в районі Вергулевки (вздовж траси Луганськ - Донецьк), доукомплектовується після понесених у районі Чорнухине втрат.

"На цей час замість даної тактичної групи до передових позиціях висунуті місцеві терористичні формування - всього 3 підрозділи, в свою чергу діючі декількома дрібними групами. На озброєнні даних груп знаходиться всього до 5 одиниць бронетехніки", - розповів Тимчук. При цьому він зазначив вкрай незадовільний стан обмундирування і спорядження бойовиків з даних формувань.

Також, за даними ІС, що діють на північ н. п. Стаханов "кавказька група" і ротная тактична група ВДВ РФ протягом доби поповнювалися пальним і боєприпасами. Кошти були доставлені з конвоєм (до 15 автомобілів), який кілька днів тому пройшов через Краснодон Луганська.

"У Донецьку бойовиками для збільшення рівня мобільності мінометних розрахунків, а також забезпечення скритності їх пересування, почалося переобладнання мікроавтобусів для перевезення мінометних розрахунків. Зокрема, кожен переобладнаний мікроавтобус перевозить 120-мм міномет, боєкомплект і розрахунок. На даний момент переобладнано мінімум 4 одиниці автотранспорту", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що бойовики перекидають озброєння в район Дебальцеве та Станиці Луганської.