ua en ru

Група працівників СБУ найближчим часом буде арештована за причетність до катувань, - Луценко

Група працівників СБУ найближчим часом буде арештована за причетність до катувань, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Нанесення удару по цій раніше "недоторканній мафії" дало сьогодні ефект довіри до держави

Група працівників Служби безпеки України (СБУ) найближчим часом буде арештована за причетність до катувань людей. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу у Чернігові.

"Я не заспокоюся поки ви тут не зробите те, що зробили мої земляки на Рівненщині. Куди тепер я маю моральне право спокійно приїзджати, комфортно ходити по своєму місту. Бо бурштинова мафія вважалася недоторканною. Бо бурштин давав минулого року 1 млн доларів в день кешем, цого року, кажуть, 700 тис. в день. І зампрокурора вийшов в наручниках зі свого кабінету", - наголосив Луценко.


Він також анонсував затримання співробітників СБУ, зазначивши, що посадові особи СБУ "з серйозними зірками на погонах" стріляли в людей в ході вимагання коштів.

"А ціла група працівників СБУ за матеріалами минулого тижня в найближчий час буде також арештована, бо причетні до катування людей. Посадові особи з серйозними зірками на погонах стріляли в людей в ході вимагання, в ноги, в руки, ламали черепи. Це працівники правоохоронної системи", - повідомив Луценко.

Луценко також наголосив, що нанесення удару по цій раніше "недоторканній мафії" дало сьогодні ефект довіри до держави.

"Ви ж прекрасно знаєте, що в Чернігівській поліції, в Ровенській поліції однаково всі все знали, всі все чули. І тому нанесення удару по цій раніше недоторканній мафії дало сьогодні ефект довіри до держави, в якій ми живемо. Я не заспокоюся поки цього не буде у Чернігові", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко призначив Володимира Комашка новим прокурором Чернігівської області.