ua en ru

Група недоброзичливців формує "широкий фронт" проти Яценюка, - експерт

Інформаційно-політична активність навколо теми відходу з уряду Саші Боровика обумовлена тим, що у Яценюка дуже багато недоброзичливців. Такої думки дотримується політолог, директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Експерт пов'язує роздмухування конфлікту з боротьбою "Народного фронту" з групою Фірташа, яка триватиме останні місяці. На думку Фесенка, ця група за допомогою інших недоброзичливців використовує привід - "вона намагається сформувати якийсь "широкий фронт" проти Яценюка".

"Ця ситуація - продовження війни між Яценюком та його недоброзичливцями, серед яких, звичайно ж, чільне місце посідають політики, пов'язані з Фірташем і Льовочкіним. Але не тільки. При цьому я не став би спрощувати ситуацію: у Яценюка є дуже багато критиків і всередині самої коаліції, і їх число збільшилося в зв'язку з непопулярними соціальними та економічними реформами, проведеними урядом. Зрозуміло, будь-який привід або скандал, пов'язаний з представниками команди прем'єра або з ним самим, активно використовується", - пише політолог.

На думку Фесенка, у випадку з Боровиком неоднозначна ситуація - Міністерство економіки, так і сам Абромавичюс були незадоволені роботою Боровика. "...Не кожен хороший фахівець в змозі стати хорошим менеджером і вписатися в управлінську команду", - зазначає політолог.

Політолог радить розрізняти різні аспекти проблеми - власне конфлікт і використання його в інформаційному просторі. "Війна навколо і проти Яценюка триває", - упевнений експерт.

Фесенко сумнівається, що така ситуація може призвести до відставки Яценюка, "оскільки це створить проблеми коаліції і не дуже втішить наших західних партнерів, які бояться повторення 2005 року".