ua en ru

Група компаній "Укрлендфармінг" закінчила посів озимої пшениці

Група компаній "Укрлендфармінг" закінчила посів озимої пшениці Ілюстративне фото (УНІАН)

"Укрлендфармінг" Бахматюка закінчив посів озимої пшениці під урожай 2020 року

Група компаній "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка, один з найбільших українських аграрних холдингів, завершила посівну озимої пшениці. Про це повідомили в прес-службі холдингу.

Через несприятливі погодні умови з відсутністю опадів у серпні та вересні, сьогодні на території України засіяно тільки більш 65% площ озимими зерновими. Незважаючи на складності з дощами, група компаній "Укрлендфармінг" закінчила сівбу озимої пшениці під урожай 2020 року на полях у 22 областях України практично згідно плану, розповіли у Бахматюка.

"Повна відсутність опадів у серпні та вересні на більшості територій України істотно відрізняє посівну кампанію цього року від минулорічної. В умовах, коли на глибині 1 метр немає запасів грунтової вологи майже 60 днів, ми змушені були трохи перенести посів на більш пізній термін, ніж планували. Але врешті-решт, фінішували лише з невеликим відхиленням від плану", – зазначив Владислав Тютюнник, керівник департаменту агровиробничого діяльності "Укрлендфармінг", коментуючи хід посівної.

Особливість цього сезону, як розповіли у Бахматюка, – посуха в серпні і вересні, також поставила виклики агровиробникам у боротьбі з шкідниками.

"Відсутність вологи вплинула на розвиток шкідників, адже для них сприятливі умови – це погода без опадів і високі добові температури (спека). В цьому році попелиця та ріпаковий моль особливо прогресують на посівах озимого ріпаку, зокрема на півдні України. Доводиться проводити екстразаходи, щоб запобігти негативним наслідкам і неконтрольованому поширенню даних шкідників", – повідомив керівник департаменту.

Група компаній "Укрлендфармінг" – вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг України, який обробляє понад 500 тис. га родючих земель - один з найбільших земельних банків чорноземів в країні. Входить в топ-10 світових холдингів за обсягом земельного банку. Спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних культур, насіннєвого матеріалу, виробництві яєць і яєчних продуктів, м'яса і молока. Власником агрохолдингу "Укрлендфармінг" є бізнесмен Олег Бахматюк.