ua en ru

Група DCH може залучити Rothschild&Co до створення міжнародного консорціуму для купівлі ОПЗ

Група DCH може залучити Rothschild&Co до створення міжнародного консорціуму для купівлі ОПЗ Фото: ОПЗ

Група DCH Олександра Ярославського деталізувала свої плани щодо створення консорціуму з придбання Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби DCH, розміщеному на офіційному сайті групи.

"Ми маємо намір залучити банк Rothschild&Co до створення міжнародного консорціуму з придбання Одеського припортового заводу в якості радника. В даний час ми знаходимося в процесі обговорення його ролі як радника", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на 14 грудня був запланований конкурс з приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн, однак він не відбувся, оскільки жоден з претендентів не подав заявку у встановлені терміни.

Група DCH 6 грудня поширила заяву з поясненням причин своєї відмови від участі в конкурсі, в числі яких були названі зростаюча кредиторська заборгованість, наявність розгляду в АМКУ і виконавчого провадження, але разом з тим підтвердила свою зацікавленість у придбанні ОПЗ. А 8 грудня прес-служба DCH повідомила про намір створити міжнародний консорціум для покупки підприємства.

Зазначимо, Rothschild & Co - фінансово-холдингова компанія, яка контролюється французькою та англійською гілками сім'ї Ротшильдів. Rothschild & Co є флагманом банківської групи Ротшильдів, ця компанія контролює Rothscild Group, в тому числі N. M. Rothschild & Sons та Rothschild & Cie Banque. Спочатку називалася Paris Orléans SCA, але на загальному зібранні 24 вересня 2015 року була перейменована в Rothschild & Co.