ua en ru

Гройсмана закликали погодити створення 6 госпітальних округів у Сумській області

Гройсмана закликали погодити створення 6 госпітальних округів у Сумській області Фото: Андрій Деркач

Звернення до Гройсмана ініційовано нардепом Деркачем

Підтримати план створення шести госпітальних округів у Сумській області закликають прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана лікарі області. Відповідне звернення було ініційоване на круглому столі з питань розвитку медичного обслуговування народним депутатом Андрієм Деркачем.

Зокрема, на своїй сторінці в соцмережі Facebook Деркач підкреслив, що в Сумській має бути створено 6, а не 4 госпітальних округи.

"В нашій області має бути створено 6 округів. Якщо не буде Глухівського та Роменського округів, як пропонують деякі представники місцевої влади, то значна частина людей залишиться без будь-якої медичної допомоги. Від найвіддаленішого населеного пункту до лікарні буде 100 кілометрів. Цю відстань ніяк не здолати за 60 хвилин", – зазначив Деркач.

Він переконаний, що в області мають бути створені Сумський, Глухівський, Конотопський, Охтирський, Роменський та Шосткинський госпітальні округи.

"Я буду відстоювати на рівні центральної влади створення саме 6, а не 4 округів", - заявив Деркач.

Провели в Глухові круглий стіл за станом медицини в Сумській області. Головною темою сьогоднішньої розмови стала необх...

Опубліковано Андрій Деркач 26 травня 2017 р.

Зазначимо, звернення до Гройсмана підтримали всі учасники круглого столу. До ініціативи Деркача приєднався також і мер Глухова Мішель Терещенко.

Як відомо, госпітальний округ передбачає функціональне об'єднання закладів охорони здоров'я, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню цієї території. До складу госпітального округу повинні входити як мінімум одна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров'я.