ua en ru

Гройсман заявив, що переговори з General Electric знаходяться на фінальній стадії

Гройсман заявив, що переговори з General Electric знаходяться на фінальній стадії Фото: Джеймі Міллер і Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Угода буде підписана в листопаді

Державна компанія "Укрзалізниця" при сприянні і підтримці уряду України планує в листопаді 2017 підписати рамкову угоду про співробітництво з світовим гігантом General Electric Transportation. Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом компанії General Electric Transportation Джеймі Міллер, передає "Урядовий портал".

"Ми дуже зацікавлені в тому, щоб побудувати стратегічні відносини, для нас важливо побудова довгострокового співробітництва. Ми всіляко вітаємо входження General Electric Transportation в Україну. У нас великий внутрішній ринок, і ми можемо бути корисні в проектах GE", - сказав Гройсман.

Також під час зустрічі сторони підтвердили взаємну зацікавленість у реалізації проекту модернізації рухомого складу "Укрзалізниці", зокрема локомотивного парку.

"Для нас важливо модернізувати рухомий склад Укрзалізниці, а це вимагає інвестицій і технологічних рішень. Тому питання співпраці з GE може стати тим випадком, коли поєднання можливостей буде вдалим, - зазначив Гройсман.

Глава Кабміну звернув увагу, що одним з ключових питань проекту з "Укрзалізницею" є локалізація виробництва, яке може досягти 40%.

"Для нас надзвичайно важливо локалізувати виробництво - і тепловозів і всього того, що потрібно для обслуговування локомотивів - в Україні. І те, що рішення про 40% локалізації означає, що ми будемо робити спільно з GE тепловози, робити модернізацію рухомого складу, технічне обслуговування, будуть створені десятки тисяч робочих місць на підприємствах", - сказав Гройсман, додавши, що зараз стоїть завдання максимально швидко перейти до підписання угоди.

Маємо добру новину: «Укрзалізниця» та світовий гігант General Electric на фінальній стадії переговорів по рамковій угоді...

Опубліковано Volodymyr Groysman 4 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, що у вівторок, 3 жовтня, президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом і виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Джемі Міллер. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи участі американської сторони у модернізації ПАТ "Укрзалізниця", зокрема, оновлення парку локомотивів українського підприємства.