ua en ru

Гройсман: від заниженої ціни на газ в Україні вигравала Росія

Гройсман: від заниженої ціни на газ в Україні вигравала Росія Фото: Гройсман заявив, що від заниженої ціни на газ в Україні вигравала Росія

Підвищення цін обумовлено необхідністю збільшити власний видобуток газу

Російська Федерація, як український імпортер, тільки вигравала від заниженої ціни на газ в Україні. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Занижена ціна на газ знищувала власний видобуток газу. Хто від цього виграв? Імпортер. Хто у нас імпортер? Російська Федерація. А це значить, що це була спланована акція… Кажуть, що з кожного кубометра газу, який заходив з Російської Федерації хтось отримував свої дивіденди", - зазначив Гройсман.


Прем'єр заявив, що підвищення ціни на газ до ринкового рівня зумовлено необхідністю інвестувати в програми власного видобутку газу.

"Всі ці розмови, що ціна газу 30-40 доларів в Україні - це не правда… Що стосується цін на газ, ще раз хочу повідомити всім громадянам, у кого низький дохід, персонально, адресно - за них заплатить держава. Ті, у кого вдома за 500 м будуть платити ринкову ціну тому, що у них є можливість заробити більше грошей", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Розенко порадив сільським жителям подумати про відмову від газу.