ua en ru

Гройсман: Україна не відмовиться від "списку Савченко" навіть в разі звільнення

Гройсман: Україна не відмовиться від "списку Савченко" навіть в разі звільнення Фото: Гройсман запевнив, що Україна не відмовиться від "Списку Савченко"

Гройсман зазначив, що ВР продовжить використовувати всі можливі засоби для звільнення Савченко

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що Україна не відмовиться від ініціативи затвердження "Списку Савченко" навіть у разі звільнення української льотчиці та нардепа Надії Савченко. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Навіть коли Надію звільнять, Україна не відмовиться від ініціативи затвердження "Списку Савченко" - персонального покарання санкціями всіх причетних до цієї ганебної справи", - зазначив голова ВР.

Гройсман закликав компетентні органи примножити зусилля для використання додаткових правових підстав для звільнення Савченко.

"Необхідно використати можливі додаткові правові підстави для звільнення та повернення Надії в Україну - наприклад, застосування механізмів помилування або обміну. Дипломати та компетентні правоохоронні органи мають примножити зусилля, щоб добитись цього. Верховна Рада і я особисто продовжу використовувати всі доступні засоби, в тому числі, парламентську дипломатію, для її звільнення", - підкреслив спікер ВРУ.

Ми всі в душі сподівались, що Надію все ж виправдають. Але розуміли – Росія як держава ніколи не знала правосуддя, і це ...

Опубликовано Volodymyr Groysman 22 марта 2016 г.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий і категоричний протест у зв'язку з обвинувальним вироком депутату Верховної Ради України Надії Савченко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не визнає вирок українській льотчиці Надії Савченко в російському суді, який призначив їй 22 роки позбавлення волі.