ua en ru

Гройсман вимагає розслідувати гальмування реалізації програми "Доступні ліки"

Гройсман вимагає розслідувати гальмування реалізації програми "Доступні ліки" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман вимагає розслідувати кожен випадок неналежного виконання програми

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман вимагає ретельно розслідувати кожен випадок гальмування реалізації урядової програми "Доступні ліки". Про це він заявив в ході спеціальної наради, присвяченої ситуації навколо реалізації урядової ініціативи, передає прес-служба КМУ.

Повідомляється, що Гройсман вимагає розслідувати кожен випадок неналежного виконання урядової програми "Доступні ліки" і закликає керівництво Міністерства охорони здоров'я та Державної казначейської служби долучитися до цієї роботи.

"У нас сталася дивна ситуація. Ми розробили програму, виділили 1 млрд гривень коштів, передбачили механізми, а люди не мають доступу до ліків", - сказав глава Кабміну.

Також він підкреслив, що кошти на реалізацію програмних заходів надійшли на місця ще 4 січня - згідно з законом України "Про державний бюджет на 2018 рік". При цьому, за інформацією Держказначейства, гроші розподілені тільки в 14 областях, а в 9 регіонах є проблеми.

У зв'язку з цим глава уряду запропонував вести постійний щомісячний моніторинг виконання програми з постійним інформуванням керівництва уряду, а також провести опитування людей - учасників програми з метою загального поліпшення ініціативи.

Нагадаємо, за даними Моз, українці, в рамках держпрограми "Доступні ліки", вже отримали 11 млн рецептів, за яким аптекам з держбюджету було компенсовано більш 306 млн гривень.